Nejra Latić-Hulusić snima prvu bh. web igranu seriju za mlade

Nejra Latić-Hulusić snima prvu bh. web igranu seriju za mlade

"Podrugljivci" je radni naziv prve bosanskohercegovačke web igrane serije za mlade od sedam epizoda u trajanju od 10-15 minuta. 

Rediteljica serije je Nejra Latić-Hulusić, a autorski tim još čine Anes Osmić (autor i scenarista) i Vuk Vuković (producent). 

Inače, serija je namijenjena mladima u Bosni i Hercegovini, regionu i širom svijeta jer će biti emitirana na Youtube platformi te promovirana na Facebooku i Instagramu. 

"Nakon snimanja dokumentarnog filma "Ćafir",  a u potrazi za novim pričama, pridružila sam se projektu "Podrugljivci", igranoj web seriji za mlade. Serija govori o mladim ljudima sa svih krajeva naše zemlje koji su se radi nedostatka novca za ljetovanje odlučili pridružiti mirovnom kampu. Također, serija preispituje traume druge generacije poslije rata, ulogu međunarodne zajednice u istinskom pomirenju u ovoj zemlji i načinu prevazilaženja trauma, različitosti i pronalasku smisla za život u ovoj zemlji 25 godina iza rata", govori Latić-Hulusić za Radiosarajevo.ba

Kako kaže, ovih dana je raspisan kasting za sve mlade od 15-30 godina koji bi željeli da postanu dio glumačke ekipe serijala. 

"U fazi smo potrage za sponzorima serijala koji će se premijerno prikazivati kao Youtube webizoda, a kasnije i kao omnibus u jednom filmu. Od Akademije nisam radila sa glumcima, okrenula sam se dokumentarnom filmu kao svom primarnom izrazu, pa sam strašno uzbuđena što radimo nešto novo ovdje, sa mladim ljudima od kojih se čovjek napije energije i koji vraćaju nadu u bolju Bosnu i Hercegovinu", kazala nam je Latić-Hulusić. 

Serija je producirana kao jedna od pobjedničkih ideja Laboratorije mira, a uz podršku Britanske ambasade u BiH.  

Kako se prijaviti?

Zainteresirani mladi mogu se prijaviti tako što će poslati jedan svoj monolog ili recitaciju po vlastitom izboru, na koju god temu, u trajanju od minut do maksimalno tri minuta putem we transfera/google drive-a na e-mailpodrugljivci@gmail.com do 20. septembra 2020. godine. 

Prijava treba da sadrži ime, prezime, godište, grad iz kojeg dolaziš te snimak sa kojim zainteresirani aplicira na kasting. Nakon 20. septembra 2020. sa glumcima/ama koji prođu u uži izbor obavit će se razgovor putem Zoom/Skype-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak