Leonardo DiCaprio pohvalio uspjeh građana Konjica u očuvanju rijeke Neretvice

1
Radiosarajevo.ba
Leonardo DiCaprio pohvalio uspjeh građana Konjica u očuvanju rijeke Neretvice

Leonardo DiCaprio, glumac i aktivista, još jednom je pokazao da prati borbu za rijeke u Bosni i Hercegovini.

Ovaj put pohvalio je uspjeh građana Konjica u očuvanju rijeke Neretvice.

Američki glumac na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju ambasadora SAD-a u BiH Erika Nelsona koji se sastao s mještanima ovog grada koji se protive gradnji hidrocentrala na Neretvici.

Pogledajte koje osobine nasljeđujemo od predaka: Jedna od njih važna za uspjeh u životu

"Građani koji se okupljaju snažan su glas za promjene. Hrabri stanovnici Konjica uspješno su se borili protiv neregularne izgradnje dvije hidroelektrane na rijeci Neretvici. Ovaj osnovni aktivizam je u srcu demokratije i samopouzdanja i velika je lekcija za sve građane BiH da je svačiji glas bitan i da možete promijeniti mjesto gdje živite", napisao je DiCaprio u opisu fotografije.

Loading...

Podsjetimo, proćli mjesec DiCaprio je pohvalio uspjeh građana Bosne i Hercegovine koji su spriječili da se na Neretvici izgrade dvije male hidroelektrane.

DiCaprio je preko Instagrama s pratiocima tada podijelio informacije da je Ministarstvo prostornog uređenja otkazalo građevinsku dozvolu za gradnju hidroelektrana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak