IG / Leonardo DiCaprio ponovo o bh. rijekama: Na korak smo bliže spašavanju

10. 12. 2020. u 22:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Poznati glumac Leonardo DiCaprio već se u više navrata na društvenim mrežama oglašavao o rijekama u Bosni i Herecegovini, te pozivao na njihovu zaštitu.

DiCaprio je napisao da smo na korak bliže spašavanju "plavog srca Evrope" otkako je Vlada Federacije BiH donijela odluku o prestanku subvencioniranja izgradnje malih hidroelektrana, počevši od 2021. godine.

"Novi podzakonski akt je prvi korak u spašavanju hiljada kilometara divljih rijeka, ljudi i života u prirodi koji završi od ove vode. Ovo bi moglo pomoći da se napravi presedan širom Balkana za zaštitu posljednji divljih rijeka Europe", napisao je slavni glumac.

Podsjetio je i na izjavu Wesa Sechresta, direktora organizacije Global Wildlife Conservation za očuvanje divljih životinja: Sada je ključno da se FBiH drži obećanja ne samo svojim građanima, već i građanima svijeta, koji žele zaštitu rijeka Balkana ili 'Plavog srca Europe'".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)