Kako je Damir Imamović ostavio ljude bez daha partizanskom himnom 'O Bella Ciao'

Radiosarajevo.ba
Kako je Damir Imamović ostavio ljude bez daha partizanskom himnom 'O Bella Ciao'

Povodom obilježavanja Dana državnosti BiH, u Vijećnici je upriličena svečanost 75. godišnjice ZAVNOBiH-a u organizaciji SABNOR-a.  Cjelokupan program nazvan Memorija budućnosti u potpunosti je bio posvećen kulturno-umjetničkim sadržajima koje je izvodilo više od 70 umjetnika i umjetnica. Program je režirao Dino Mustafić.

Sarajevo / Odličan program: Obilježavanje 75 godina ZAVNOBiH-a u Vijećnici

Publika je imala priliku čuti bogat muzički program. Vijećnicom su, između ostalih, plovile i predivne izvedbe revolucionarnih partizanskih pjesama.

Svi aranžmani su oduševljavali prisutnu publiku, ali jedna je ostavila mnoge bez daha, i to ona Damira Imamovića. Naime, Imamović je kompoziciju "Bella Ciao" izveo uz saz Jusufa Brkića, violinu Ivane Đurić i harmoniku Azmira Halilovića.

Slavnoj italijanskoj pjesmi, himni njihovih partizana, je "udario" svoj poseban štih tako da je pjesma na ovaj dan - Dan državnosti BiH imala svoju dodatnu jačinu. Ovu sjajnu izvedbu poslušajte u videu nastavku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak