Frenkie o skupim limuzinama bh. političara: To mi je inspiracija za sljedeću pjesmu

0
M. Š.

Projekt “Moje pare”

Projekt “Moje pare” – Antikorupcijska kampanja za mlade finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH, a obuhvata praćenje javnih nabavki svih bh. institucija i javnih preduzeća za kupovinu službenih vozila i limuzina predstavljenih u bazi podataka prilagođenoj korisnicima. Cilj je pokazati bosanskohercegovačkoj javnosti, a posebno mladim ljudima, koliko se javnog novca troši na luksuzne stvari, dok se istovremeno svakog dana govori o nedostatku novca za pitanja koja se tiču svakodnevnog života građana širom BiH.

Drugi dio projekta obuhvata istraživačko izvještavanje BIRN-a BiH u otkrivanju korupcije i sistemskih nedostataka u nabavci službenih limuzina i u obrazovnom sektoru, koji se direktno tiče mladih ljudi, dok je u trećem dijelu organizovana i obuka mladih istraživača, studenata žurnalistike koji su uz pomoć urednika Balkanske istraživačke mreže proširili znanja o izvještavanju o korupciji i praćenju javne potrošnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak