Sandra Benčić, zastupnica Sabora RH: Hrvatska mora podržati građansku BiH!

7
Radiosarajevo.ba

Pokazali smo da - Možemo!

Radiosarajevo.ba: Vaša koalicija "Možemo!" je pokazala da zaista može donijeti nove, progresvine snage. Kako promijeniti političku paradigmu i omogućiti da se čuje glas novih i progresivnih političkih snaga?

Benčić: Tako da se politički aktiviramo. Politika je uvelike zagađena profesija, a mi smo se odlučili aktivirati baš da pokažemo da je moguće politku raditi i na društveno odgovoran način.

Stalno sam čekala da se pojave neki političari koji će meni odgovarati, a onda smo zajedno shvatili da ukoliko se ne aktiviramo i ne kapitaliziramo svo ovo iskustvo koje smo stekli u godinama borbe na ulicama za obespravljene, za ljudska prava, društvenu pravdu, klimatsku pravdu za solidarnost – nikada takve političare nećemo dočekati. Ali, paradigma se ne mijenja preko noći. Zato i stalno govorimo da smo tu, krenuli smo, idemo polako, ali daleko. Uvjerena sam da će u BiH se to isto desiti i vidim da se organiziraju akteri na sličnim premisama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak