Predstava 'What is Europe' ponovo pred sarajevskom publikom

Radiosarajevo.ba
Sarajevska publika ponovo ima priliku pogledati uspješnu predstavu 'What is Europe', jednog od najuspješnijih regionalnih reditelja Andrása Urbána

Nova igranja predstave What is Europe održat će se u Sarajevskom ratnom teatru u ponedjeljak, 9. i utorak 10. maja sa početkom u 20 sati.

Publika će tako u okviru majskog repertoara Scene MESS još jednom imati priliku da pogleda priču o identitetu balkanskih naroda i procesu preispitivanja naše prošlosti i budućnosti koja je nastala prema esejima Lászla Végela. Ulaznice za predstavu kupiti se mogu u SARTR-u po cijeni od 10 KM, a rezervacije je moguće izvršiti pozivom na broj 033 664 070.

Veoma sam sretan što je predstava do sada dobila jako dobre kritike i što je publika bila zadovoljna nakon svih naših igranja. To je znak da priča predstave korespondira sa našom stvarnošću i da govorimo o onom što je aktuelno. Hvala MESS-u i SARTR-u a prilici da ponovo igramo“, istakao je reditelj András Urbán te pozvao građane i građanke Sarajeva koji to do sada nisu uradili, da pogledaju predstavu.

Uloge u predstavi ostvaruju Sanin Milavić, Vedrana Seksan, Mirna Kreso, Benjamin Bajramović, Dženana Džanić i Amar Čustović dok ostatak autorskog tima čine dramaturginja Bojana Vidosavljević, kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitorica muzike Irena Popović, asistent reditelja Zulfikar Filandra i asistentica scenografije Jasmina Koluh.

Realizaciju predstave posebno su podržali Narodno pozorište Sarajevo, Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, ART HUB-Centar umjetnosti, Centar za kulturu Sarajevo, Dom oružanih snaga BiH, Multimedia i Pal-e AV Systems.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak