Tuzla Guitar Week: Bh. muzičar i portugalski duo nastupaju trećeg dana Sedmice gitare

0
Radiosarajevo.ba
Tuzla Guitar Week: Bh. muzičar i portugalski duo nastupaju trećeg dana Sedmice gitare

Treći dan Tuzla Guitar Week-a donosi dva koncerta koji će biti održani, večeras, 16. jula u Ateljeu Ismet Mujezinović sa početkom u 19.00 sati. Nastupit će Elvis Sivčević iz Tuzle te Euterpe Guitar Duo iz Portugala.

Elvis Sivčević je Tuzlak koji je nastupao širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance, dok su njegovi učenici osvajali veliki broj nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima.

Euterpe Guitar Duo je kamerna muzička grupa koju su formirali portugalski gitaristi Pedro Baptista i Titus Isfan. Upoznali su se 2013. godine a 2019. su osnovali Euterpe Guitar Duo. Posvetili su se promociji, njegovanju i objavljivanju nove muzike za ovu formaciju od strane nekih od najpoznatijih portugalskih kompozitora.

Povratak legende: Bivši reprezentativac je novi generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH

Član ovog dua Titus Isfan je boravio protekle godine na Sedmici gitare u Tuzli i danas je izrazio veliko zadovoljstvo što je ponovo u ovome gradu jer, kako kaže, ovdje se osjeća kao kod kuće.

Svi učesnici već uživaju u sklapanju prijateljstava i druženju, ali naravno i u učenju i usavršavanju sviranja gitare.

Praznik gitare u BiH uz vrhunska imena: U Tuzli uskoro počinje Guitar Fest

Podsjećamo, manifestacija je otvorena u nedjelju u Međunarodnoj galeriji portreta u Tuzli koncertom dobrodošlice na kojem su nastupili domaćin i umjetnički direktor TGW-a Sanel Redžić, zatim Darko Bageski iz Sjeverne Republike Makedonije i Alejandro Cordova iz Meksika, koji je također po drugi put u Tuzli na ovom jedinstvenom događaju iz oblasti kulture.

Drugog dana nastavljeno je održavanjem majstorskih radionica te će i svih narednih dana učenici raditi sa osam predavača koji su iz raznih dijelova Europe došli kako bi sa njima podijelili dio svog iskustva i znanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak