Praznik gitare u BiH uz vrhunska imena: U Tuzli uskoro počinje Guitar Fest

1
Radiosarajevo.ba
Praznik gitare u BiH uz vrhunska imena: U Tuzli uskoro počinje Guitar Fest
Foto: FENA / Treći Guitar fest

U periodu od 16. do 20. novembra 2023. Tuzla će opet zazvučati gitarom. Popularni Guitar Fest Tuzla sprema za svoje najnovije izdanje sa nizom događaja i koncerata na čak tri lokacije. Sa Guitar Festom Tuzla dolazi mnoštvo kvalitetnih muzičkih sadržaja i to u samo srce grada – grada koji oduvijek gaji prepoznatljivu strast prema muzici.

Ovogodišnji festival okuplja na jednom mjestu eminentne umjetnike iz svijeta gitare koji će se predstaviti spektakularnim koncertima, predavanjima i stručnim radionicama. Osim toga, po prvi puta Guitar Fest Tuzla će biti domaćin Internacionalnog takmičenja gitare koji će pružiti mogućnost mladim gitaristima da pokažu svoj talent, ali i osvoje vrijedne nagrade.

Guitar Fest Tuzla nije samo muzički događaj. On je i prvorazredna prilika za povezivanje ljubitelja gitare različitih generacija. Posebna programska atrakcija ovogodišnjeg Guitar Festa biti će osam koncerata, 200 majstorskih radionica i predavanja.

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Prof. dr. Jasmin Ahić: Rusija vodi "specijalni rat", Zapadni Balkan im je posebna meta

Tuzlanskoj publici će se u četri dana Festivala predstaviti imena iz samog vrha gitarističkog svijeta:  Zoran Dukić, Anton Baranov, Sanel Redžić, duo Levante, Darko Karajić... Svi će oni, svako na svoj način, donijeti i u Tuzli predstaviti raznovrsne muzičke pravce i utjecaje u recentnoj umjetnosti gitare.

Ovaj muzički festival se tradicionalno nalazi u epicentru gitarističke kreativnosti okupljajući umjetnike i etablirane gitariste iz regije i svijeta. Prilika je to, takođe, da se predstave i prepoznaju talentovani mladi umjetnici – buduće muzičke perjanice na gitari.

Treći dan Tuzla Guitar Weeka publici poklanja koncert umjetnika iz Meksika i Hrvatske

Treći dan Tuzla Guitar Weeka publici poklanja koncert umjetnika iz Meksika i Hrvatske

Guitar Fest Tuzla će ponovno stvoriti muzičku čaroliju koja će ostati urezana u sjećanju posjetitelja, a organizatori najvljuju i obećavaju jedno od najuzbudljivijih izdanja festivala do sada.

Ako ste ljubitelj gitare ili jednostavno želite uživati u odličnim koncertima i muzičkoj atmosferi, ne propustite Guitar Fest Tuzla od 16. do 20. novembra 2023. godine. Očekuju vas četiri dana nezaboravnog muzičkog iskustva.

Više informacija na Guitar Fest Tuzla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije