Sve je spremno za čarobnu predstavu „Je li to samo san?“

Radiosarajevo.ba
Sve je spremno za čarobnu predstavu „Je li to samo san?“

Sve je spremno za premijerno izvođenje predstave „Je li to samo san? (Priče iz Sarajevske žičare)“ koja će biti odigrana u petak, 1. marta 2019. godine, u 18 sati u Međunarodnom centru za djecu i omladinu „Novo Sarajevo“ na Grbavici.

Završne pripreme protiču u sjajnoj atmosferi, otkriva reditelj Mario Drmać dodajući da s glumicom Dinom Mušanović i glumcem Adisom Omerovićem iz dana u dan predano radi kako bi i najsitnije detalje doveli do savršenstava.
Ističe da je ovo izuzetna prilika za sve školarce da na zabavan i edukativan način čuju zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari.

"Za sve posjetitelje premijere, kao i onima koji će prisustvovati reprizama 2. marta u 18 sati i 3. marta u 12 sati, pripremili smo lijepo iznenađenje, a o čemu se radi, saznat ćete uskoro. Do premijere je ostalo jako malo vremena, pa požurite po svoje karte", poručuje Drmać koji se, osim za režiju, pobrinuo i za scenografiju, kostime i izradu maski.

Ovaj pozorišni komad, nastao prema tekstu Žanete Trišić-Bajramović, na interesantan i bajkovit način opisuje važnost Sarajevske žičare za grad Sarajevo, a način na koji autorica opisuje njeno prožimanje kroz kulturno-historijski život glavnog grada BiH sasvim je poseban. Kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice, Trišić-Bajramović je oživjela sarajevsku legendu. Putujući žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san?

Predstavu prožimaju muzika, ples i humor, a glumac Adis Omerović ne krije da s velikim nestrpljenjem iščekuje trenutak kada će s kolegicom Mušanović djecu i odrasle povesti na ovo čarobno putovanje žičarom.

"Pripremili smo predstavu drugačiju od onih na koje su djeca navikla. Radili smo u vrlo pozitivnoj atmosferi i jako se radujem premijeri, jer želim oslušnuti reakcije naše najdraže publike", rekao je Omerović.

Predstava „Je li to samo san (Priče iz Sarajevske žičare)“ namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina.  Ulaznice su dostupne u sistemu www.kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima po cijeni od 6 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak