Oh-La-La Paris: U ponedjeljak na Žutoj tabiji koncert francuskih šansona

1
Radiosarajevo.ba
Oh-La-La Paris: U ponedjeljak na Žutoj tabiji koncert francuskih šansona

U ponedjeljak, 22. jula sa početkom u 21:00 sat, u prelijepom ambijentu Žute tabije biti će upriličen koncert francuskih šansona u izvedbi soliste Jasmina Bašića pod nazivom Oh-là-là...Paris!.

Pored Jasmina Bašića na koncertu će nastupiti: Fuad Šetić kao klavirska pratnja, Fahrudin Strojil na kontrabasu i Azmir Halilović za harmonikom.

"Koncert, kao dio originalnog projekta NPS – Kultura na ulice, djelić je nastojanja da se kultura čuva i njeguje tamo gdje je najsigurnija, tamo gdje buja i sjaji najljepšim sjajem – u toplom zagrljaju naše vjerne publike bez koje ne bi bilo nikoga od nas. Ovo veče posvećeno je vama drage dame i poštovana gospodo. Koncert je ujedno i hommage velikanima francuske šansone, svim interpretima ovog jedinstvenog vokalnog izraza, i čine ga pjesme koje pjevaju o životu, stvarnom životu, našim nadanjima, našim tugama, čežnji za mladošću, onim 'boljim danima', o slobodi i naravno... ljubavi... koja nadam se nije samo mit i ne živi u stihovima napisanim u prošlom vijeku. Muziciramo u nestvarnom ambijentu Žute tabije u Sarajevu.

Uznemirujuće: Objavljen snimak jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Šip

Želim da se zahvalim svima, autorskom timu festivala Kultura na ulice koji su me počastvovali pozivom da s mojim dragim kolegama, vrsnim umjetnicima, stanem na ovu scenu", izjavio je Jasmin Bašić koji ovim koncertom obilježava tačno 30. godina od kako je postao član ansambla Opere NPS.

Koncert francuskih šansona Oh-là-là...Paris! premijerno je izveden 9. oktobra 2020. godine u jeku pandemije, a potom i 7. decembra 2021. godine povodom 60. godišnjice Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, 25 godina solističke karijere Jasmina Bašića i 50. jubilarnog rođendana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak