Narodno pozorište Mostar poklanja publici komediju 'Ne igraj na Engleze' za Međunarodni dan žena

0
Radiosarajevo.ba
Narodno pozorište Mostar poklanja publici komediju 'Ne igraj na Engleze' za Međunarodni dan žena

Narodno pozorište u Mostaru povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, poklanja publici izvedbu komedije „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića koja će biti odigrana u petak, 8. marta, sa početkom u 20 sati.

“Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila.

Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći…”, saopšteno je iz NP Mostar.

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Ulaz na predstavu besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak