Scena MESS: Predstava 'Gidionov čvor' gostuje i u Trebinju

0
Radiosarajevo.ba
Scena MESS: Predstava 'Gidionov čvor' gostuje i u Trebinju
Foto: Velija Hasanbegović / Predstava 'Gidionov čvor'

Uz podršku Vlade Švicarske, predstava Gidionov čvor u režiji Selme Alispahić ima svoju bosanskohercegovačku turneju. Predstava je do sada, u okviru ovog projekta, imala 5 izvođenja u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Mostaru.

Sljedeće gostovanje ove predstave bit će održano u subotu, 24. februara u Kulturnom centru Trebinje u Trebinju.

U maju ove godine u Pozorištu mladih Sarajevo održana je premijera predstave Gidionov čvor. U pitanju je projekt realizovan u koprodukciji Scene MESS, Pozorišta mladih Sarajevo i Udruženja "Intermezzo". Ova predstava se bavi gorućim pitanjima i problemima koji se tiču školskog sistema, slobode izražavanja, vršnjačkog nasilja, kreativne slobode, utjecaja nastavnika, uloge roditelja, odgovornosti i jednih i drugih.

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Horor u moru: Plivao je nedaleko od obale kad ga je napao morski pas, mislili su prvo da je srčani

Ekipa predstave obraća se svima sa željom da potakne čitavu zajednicu, roditelje i prosvjetne radnike da se ozbiljnije pozabave problemom vršnjačkog nasilja te da razgovorima sa djecom pokušaju prevenirati potencijalne probleme. Za svaku predstavu bit će napravljena anketa čiji cilj je da učenici podijele svoja iskustva o vršnjačkom nasilju, bilo da su bili svjedoci istoga ili da su ga sami doživjeli.

U predstavi Gidionov čvor igraju: Selma Alispahić i Helena Vuković. Muziku za predstavu je radio Zoran Predin, dramaturg predstave je Adnan Lugonić, a za kostimografiju i scenografiju zadužena je Edna Slipčević. Rediteljica predstave je Selma Alispahić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije