Najljepše arije danas i sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Najljepše arije danas i sutra u Narodnom pozorištu Sarajevo

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Sarajevo danas u 18 sati bit će upriličena Večer baletskih minijatura, u izvođenju članova ansambla Baleta NPS.

Na programu će se naći fragmenti iz baleta poput: Meu Amor, Carmen, Posljednja noć/Spartak... Koreografije potpisuju Edina Papo, Vesna Orlić, Lejla Bajramović i Ivan Salonski.

Sutra će biti izveden koncert solista i hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, uz pratnju Sarajevske filharmonije, kojom će dirigovati Samra Gulamović i Dario Vučić. U sklopu koncerta svi ljubitelji operne umjetnosti moći će uživati uz najljepše arije iz opera La Bohème, Carmen, Ciganska ljubav, Mala Floramye, Kneginja čardaša...

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Sarajevo, ljubavi moja: Najljepše pjesme sarajevske pop-rock škole ispraćene ovacijama

Oba koncerta izvode se u sklopu specijalnog programa „Kultura na ulice!“.

Ulaz za oba događaja je slobodan.

Program Narodnog pozorišta Sarajevo – Kultura na ulice! održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo i u narednom periodu, do mjeseca oktobra.

Projekat Kultura na ulice! je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak