Kultura na ulice 2024! i KUD Lola organiziraju otvaranje 3. Internacionalnog festivala folklora

0
Radiosarajevo.ba
Kultura na ulice 2024! i KUD Lola organiziraju otvaranje 3. Internacionalnog festivala folklora

Specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!" nastavlja sa podržavanjem kulturnih događaja u Kantonu Sarajevo, te će ovoga puta u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom "Lola", u četvrtak 18. jula, učestvovati u organizaciji otvaranja trećeg izdanja Internacionalnog festivala folklora u Sarajevu, koje će biti upriličeno na Dolac Malti na trgu kod zgrade BH Telecoma.

Festival će se održati od 17. do 21. jula ove godine, a okupit će preko 450 učesnika u glavnom gradu.

Ovaj festival iz godine u godinu okuplja sve više učesnika i njegov cilj je slavljenje različitosti među tradicijama, kao i stvaranje mosta koji povezuje različite kulture u Sarajevu kao epicentru događaja. Tokom trajanja festivala, učesnici će imati priliku upoznati se sa čarima i ljepotama koje Sarajevo pruža i družiti se sa mladima koji dijele istu ljubav prema ovoj vrsti umjetnosti, dok će publika uživati u bogatstvu tradicionalne nošnje, muzike i igre.

Heroji dana: Mladi volonteri na 46 stepeni podijelili na ulici 2.000 boca vode u najtoplijim danima

Internacionalni festival folklora Sarajevo po prvi put je održan 2022. godine. Tada je okupio više od 300 učesnika koji su dolazili iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Poljske.

Ove godine nastupit će ukupno 14 kulturno-umjetničkih društava sa preko 450 učesnika i to iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Hrvatske, Crne Gore i Sjevernog Kipra. Festivalske aktivnosti raspoređene su kroz tri dana i to četvrtak, petak i subotu 18, 19, i 20. jula na tri različite lokacije u gradu. Zvaničnim koncertima prethodit će i različite aktivnosti poput defilea gradom, flash moba i sl.

'Kultura na ulice 2024': Smotra omladinskih folklornih ansambala zasjala u Sarajevu

Napominjemo, u slučaju vremenskih neprilika, Narodno pozorište Sarajevo zadržava pravo promjene lokacija i termina.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak