'Kultura na ulice 2024': Smotra omladinskih folklornih ansambala zasjala u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
'Kultura na ulice 2024': Smotra omladinskih folklornih ansambala zasjala u Sarajevu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / "Kultura na ulice 2024!"-nastup omladinskih folklornih ansambala

Na Pozorišnom trgu Susan Sontag, večeras, 26. juna, s početkom u 20:30 sati, nastavljen je program Narodnog pozorišta Sarajevo "Kultura na ulice 2024!".

Publika je uživala u nastupu omladinskih folklornih ansambala koji djeluju na području Kantona Sarajevo, čime je ovaj kulturni događaj dodatno obogaćen živopisnim i energičnim izvedbama.

Smotra omladinskih folklornih ansambala, koju organizira Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Kantona Sarajevo, realizovana je po 33. put.

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Pogledajte privođenje osumnjičenih za ubistvo u Sarajevu

Savez okuplja više od 3.000 članova raspoređenih u 17 kulturno-umjetničkih društava, a večeras su se predstavili ansambli iz 11 društava: Radničko kulturno-umjetničko društvo "Proleter", Kulturno-umjetničko društvo "Lola", Kulturno-umjetničko društvo "Baščaršija'', Kulturno-umjetničko društvo "Vogošća'' iz Vogošće, Kulturno-umjetničko društvo "Saobraćajac'', Kulturno-umjetničko društvo "Daire'', Kulturno-umjetničko društvo "Gajret'', Kulturno-umjetničko društvo „Ivan Planina", Kulturno-umjetničko društvo "Mladi Metalac'' Hadžići, Kulturno-umjetničko društvo "Biseri Bjelašnice'' Trnovo i Kulturno-umjetničko društvo "Ekrem Mujkić'' Butmir.

Pogledajte kako je večeras bilo ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

O specijalnom programu NPS "Kultura na ulice 2024!"

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta "Kultura na ulice!" je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije