Magična noć: Sarajevo Big Band održao koncert ispred Narodnog pozorišta

1
Radiosarajevo.ba
Magična noć: Sarajevo Big Band održao koncert ispred Narodnog pozorišta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo Big Band, koncert ispred NPS

U sklopu specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" na Pozorišnom Trgu Susan Sontag u utorak, 18. juna sarajevska publika uživala u spektakularnom koncertu Sarajevo Big Band orkestra kojim je dirigovao maestro Ranko Rihtman.

Koncert Sarajevo Big Banda okupio je neke od najznačajnijih bosanskohercegovačkih muzičkih imena poput Davora Ebnera, Ivice Šarića, Zlatana Fazlića – Fazle, Nermina Puškara Puške, Boška Jovića, Renate Kurtalić i Alena Lemeševića.

Sarajevo Big Band orkestar baštini tradiciju Plesnog orkestra RTV Sarajevo i direktni je nasljednik tog velikog ansambla. Plesni orkestar RTV Sarajevo nažalost, prestao je sa radom tokom ratnih dešavanja nakon 30 godina profesionalnog djelovanja. Sarajevo Big Band je osnovan 2000. godine kada je okupio muzičare Plesnog orkestra RTV BiH koji su u to vrijeme živjeli i radili u gradu.

Poznati meteorolog odgovorio na sva pitanja o vrućinama: 'Nemojmo se zavaravati, ovo nije normalno‘

Poznati meteorolog odgovorio na sva pitanja o vrućinama: 'Nemojmo se zavaravati, ovo nije normalno‘

Na programu su izvedeni neki od najvećih hitova Indexa, Kemala Montena, Letu štuka, Crvene Jabuke, Elvisa J. Kurtovića i Plavog orkestra.

O SPECIJALNOM PROGRAMU NPS KULTURA NA ULICE 2024!

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat "Kultura na ulice!" je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS "Kultura na ulice 2024!" je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Najnovije