Dodjelom nagrada zvanično završeno 16. izdanje Omladinskog Film Festivala

0
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu je završeno 16. izdanje Telemah Omladinskog Film Festivala.

Tokom osam festivalskih na dva zatvorena i dva otvorena kina prikazano je više od 60 filmova iz 18 zemalja.

Organizatori kažu kako je ovo najveće izdanje festivala te da su sretni što su osam dana bili domaćini najvećeg festivala omladinskog filma u Jugoistočnoj Evropi.

Komična situacija u Parizu. Brazilka se srušila, pogledajte što je učinio njezin trener

Nagrade su dodijeljene u nekoliko kategorija. U kategoriji OFF Značajke generacije dodijeljene su tri nagrade: nagrada za najbolji film pripala je ostvarenju "Jurt", nagrada žirija otišla je u ruke ekipe filma "Zauvijek, Zauvijek", a specijalno priznanje dobio je film "Posljednje plivanje".

U kategoriji OFF Generation Shorts nagradu za najbolji kratki film dobio je palestinski film "Naranča iz Jafe", reditelja Mohameda Almuganija.

Specijalno priznanje dodijeljeno je za film "Dnevno sanjarenje o našim španskim praznicima", čiji je autor Cristian Aviles. Specijalno prizanje dobilo je i ostvarenje "Nepobjedivo ljeto", ali i protagonist ovog filma mladi i talentovani glumac Charles Lebran.

Zvijezda Netflixove hit serije stigla u Sarajevo, uručena joj nagrada za najbolju glumicu

U kategoriji OFF Shorts nagradu za najbolji regionalni film nagređeni su filmovi "Pojedi me" Mime Miljković (Srbija) i film Karla Gagulića "Pusti ih neka pričaju" (Hrvatska).

Ranije tokom festivala nagrade su dodijeljene u još nekoliko kategorija: nagradu za najboljeg glumca u serijama dobio je Lazar Dragojević, dok je nagradu za najbolju glumicu dobila Mirela Balić, glumica u globalno popularnoj seriji "Elita" u produkciji Netflixa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak