Zvijezda Netflixove hit serije stigla u Sarajevo, uručena joj nagrada za najbolju glumicu

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Netflixove hit serije stigla u Sarajevo, uručena joj nagrada za najbolju glumicu
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Mirela Balić gošća Omladinskog Film Festivala

Zvijezda Netflixove serije Elite, Mirela Balić, stigla je u Sarajevo kao specijalna gošća Omladinskog Film Festivala.

Ova poznata glumica je u utorak, 23. jula, prošetala crvenim tepihom nakon čega joj je u Pozorištu mladih uručena nagrada za najbolju glumicu u serijama u sezoni 2023/24.

Nagradu joj je uručio ministar kulture i sporta KS, Kenan Magoda.

Prepune ulice Sarajeva: Ugodna temperatura pozvala u šetnju brojne građane i turiste

Prepune ulice Sarajeva: Ugodna temperatura pozvala u šetnju brojne građane i turiste

Mirela Balić rođena je 27. augusta 1999. godine. Zanimljivo je da su njeni porodični korijeni usko povezani s ovim prostorima.

Karijeru je započela kao profesionalna violončelistkinja, ali se vremenom fokusirala na glumu. Prije četiri godine diplomirala je na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti u Madridu.

Mirela Balić gošća Omladinskog Film Festivala

Prve glumačke korake napravila je 2022. u serijama serijama Tu tambien lo harias za Disney +, Cristo Y Rey i Zorras za Atresmedia.

Veliku popularnost stekla je tokom 2023. glumeći u Netflixovoj seriji Elite, a njen lik - Chloe, pojavljuje se u 7. i 8. sezoni.

Igrala je i u filmovima Proyecto Emperadoru u režiji Jorgea Coire, a nedavno je završila snimanje filma Mala Influencia, adaptacije Wattpad webnovele, koju je napisala i režirala Chloe Wallance.

Nakon dodjele nagrada, publika će uživati u projekciji filma Last Swim, te specijalnoj projekciji filma Jan, reditelja Kenana Musića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije