Zvijezda Netflixove serije u utorak stiže u Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Zvijezda Netflixove serije u utorak stiže u Sarajevo
Foto: IMDb / Mirela Balić u seriji 'Elite'

Teen glumačka zvijezda u utorak, 23. jula, Mirela Balić dolazi u Sarajevo, najavio je 16. Telemach Omladinski Film Festival (OFF). Balić je najveći uspjeh ostvarila ulogom u popularnoj Netflixovoj seriji Elite, a tokom Telemach OFF-a biće joj uručena nagrada za najbolju glumicu u serijama 2023/2024.

Mirela se pojavljuje u sedmoj sezoni Netfliksovog mega hita, španske sapunice koja je godinama na listi najgledanijih serija na ovoj platformi, a zanimljivo je da su njeni porodični korijeni usko povezani sa Sarajevom. Mirela će u bh. prestonicu doputovati sa partnerom Manuelom.

Mirela je 1998. godište, karijeru je započela kao profesionalna violončelistkinja prije nego što je odlučila da se fokusira na glumu. Već 2020. godine diplomira na Kraljevskoj akademiji dramske umjetnosti u Madridu. Njena najistaknutija igranja u pozorištu su Macbeth od Shakespearea i Salem, verzija Josea Padille Vještice iz Salema Arthura Millera.

Turbulencije u SAD-u: Oglasio se Donald Trump nakon Bidenovog povlačenja

Turbulencije u SAD-u: Oglasio se Donald Trump nakon Bidenovog povlačenja

Balić će prije svečane dodjele nagrade prošetati crvenim tepihom, skupa sa ostalim specijalnim gostima i mladim učesnicima OFF YE programa. Nakon dodjele nagrada publika će uživati u projekciji filma Last Swim, te specijalnoj projekciji filma Jan, reditelja Kenana Musića. Ulaznice su dostupne po cijeni od 7 KM i važe za crveni tepih, dodjelu nagrade te projekciju jednog kratkog i jednog dugog filma.

Film Jan Kenana Musića, nastao je u produkciji OFF Pro i koprodukciji Ministarstva kulture i sprota KS i ovo je njegovo prvo prikazivanje u Sarajevu. Trenutno je dostupan i na Max (HBO) platformi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije