Damir Imamović objavljuje album za američki Smithsonian Folkways

2
Radiosarajevo.ba
Damir Imamović objavljuje album za američki Smithsonian Folkways

Autor "novog sevdaha" kako ga neki nazivaju, Damir Imamović, na svojim društvenim mrežama podijelio je ovu radosnu vijest.

"Snimio sam ga sa mojim dragim Nenad Kovačić, Ivan Mihajlović i Ivana Đurić. Album je nastao u saradnji sa dragim prijateljem i čuvenim bosansko-američkim piscem Aleksandrom Hemonom i nosi ime kao i njegov novi roman.

"The World And All That It Holds" naslov je novog albuma koji je svojevrsni zvučni pratioc novog hvaljenog romana književnika Aleksandra Hemona istog naziva, objavljenog u januaru ove godine. Kolekcija je to originalnih pjesama Damira Imamovića, kao i tradicionalnih bosanskih i sefardskih pjesama na gotovo izumrlom Ladino jeziku.

"Imamovićeva muzika priziva mjesto taljenja različitih kultura, što Sarajevo kao njegov dom jeste, reflektujući bogate historijske uticaje sevdaha, istovremeno osvježavajući njegovu budućnost" - stoji u izjavi renomiranog izdavača, Smithsonian Folkways Recordnigs.

Smithsonian Folkways je neprofitna izdavačka kuća iz Washingtona D.C., dio čuvene grupe muzeja, edukacijskih i istraživačkih centara okupljenih pod imenom Smithsonian Institution i finansiranih od stane Američke vlade.

Album će biti objavljen u maju, a već se može naručiti putem zvanične stranice izdavača, te čuti prva minuta jedne od ukupno 11 pjesama na albumu.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak