Četvrti FASADA Festival počeo oslikavanjem grafita na Zetri

1
Radiosarajevo.ba

Cjelodnevnim događajem pod nazivom "Graffiti jam", koji spaja umjetnost graffita i muzike, na sarajevskoj Zetri otvoren je 4. FASADA Festival.

Ove godine za muziku će se pobrinuti lokalni hip-hop i rap izvođači: Ryker Fejzaklija, Black Beriz i Loš Sin, te dj-evi Nyca, Merakoon i Billain. Direktor Festivala Benjamin Čengić je najavio da će najveći graffiti jam do sada okupiti 36 grafitera iz regiona i Evrope, a posebno mjesto ovaj put rezervisano je za lokalne umjetnice.

"Zainteresirani će imati priliku da svjedoče nastanku radova koje potpisuju: Yakuza, Cesta, Zmaja, Enndo, Chez, Sarme, Thisone, Tizer, Nush, Simian, Switsch, Sako, Blamer i drugi", kazao je on. 

SAD: Potvrđen prvi slučaj ptičje gripe kod čovjeka koji nije bio u kontaktu sa zaraženom životinjom

Također je osiguran i poseban zid za crtanje i za sve one koji do sada nikada nisu imali priliku da se okušaju u umjetnosti graffita.

Kako je najavljeno, drugoga dana, FASADA donosi i šest novih murala velikih dimenzija koje će staro sarajevsko naselje Bistrik pretvoriti u još jednu galeriju na otvorenom. Muralisti koji će ostaviti svoj potpis u "bistričkoj galeriji na otvorenom" su svjetski poznati slikari Sebas Velasco, Luis Lozada, Nulo, Maria, Virus CBIoxx.

Festival će se do 14. septembra održavati i u naselju Bistrik, u Radićevoj ulici, te galeriji Manifesto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak