Uživajte u prirodi, sportu i muzici na Sarajevo Outdoor Festivalu 7. i 8. septembra na Skakavcu

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u prirodi, sportu i muzici na Sarajevo Outdoor Festivalu 7. i 8. septembra na Skakavcu
Foto: Instragram / DJ Nodi nastupa oba dana festivala

Sarajevo Outdoor Festival, koji se održava 7. i 8. septembra na prekrasnom lokalitetu Spomenika prirode Skakavac, nudi bogat program za sve generacije i interese.

Bez obzira da li ste ljubitelj adrenalinskih izazova, prirode, ili tražite opuštanje i zabavu uz muziku, ovaj festival je prava prilika da uživate u svemu što priroda i sport nude na jednom mjestu.

Festival donosi raznovrstan sportski i rekreativni sadržaj, prilagođen i početnicima i iskusnim avanturistima. Učesnici će imati priliku da se okušaju u nekoliko trail utrka, Canicrossu - utrci sa psima, te MTB Tour za ljubitelje brdskog biciklizma.

Rezultati obdukcije poginulih na jahti otkrivaju detalje: Istraga donosi zastrašujuće mogućnosti

Rezultati obdukcije poginulih na jahti otkrivaju detalje: Istraga donosi zastrašujuće mogućnosti

Oni koji žele uživati u prirodi bez takmičenja mogu se pridružiti planinarskoj turi ili isprobati penjajnje.

Za najmlađe posjetioce organizovane su sportske i edukativne radionice "Active Skakavac" koje vodi ekipa GSS stanica Sarajevo, gdje će djeca imati priliku naučiti osnove planinarenja, i vještine važne za snalaženje na otvorenom. Radionice za djecu počinju svakog dana festivala od 10:00 sati i idealna su prilika za najmlađe da razviju ljubav prema prirodi kroz zabavne i korisne aktivnosti.

Sarajevo Outdooor Festival na Skakakvcu
Foto: Promo: Sarajevo Outdooor Festival na Skakakvcu

Ljubitelji joge mogu uživati u sesijama "Pozdrav Suncu sa Skakavca", a posjetioci festivala moći će obići i sajam outdoor aktivnosti "Enjoy Outdoor Sarajevo", gdje će se predstaviti sportska društva, turističke agencije i proizvođači autohtonih proizvoda.

Naravno, festival nije samo sport! Za sve ljubitelje dobre muzike, festival donosi koncerte popularnih bendova i DJ-a. Prvog dana, subotu, 7. septembra, zabavljat će vas DJ Nodi, Sunday Stories i Skroz, dok će u nedjelju 8. septembra nastupati DJ Nodi, Foxy Head i Konvoj.

Festival će svečano otvoriti načelnik Općine Centar, Srđan Mandić, čime će zvanično započeti dvodnevna manifestacija koja slavi prirodu, sport i zdrav život.

Ne propustite | Sarajevo Outdoor Festival 7. i 8. septembra na Skakavcu

Ne propustite | Sarajevo Outdoor Festival 7. i 8. septembra na Skakavcu

Planinarsko društvo Skakavac, organizator ovog događaja, s ponosom ističe kako festival iz godine u godinu raste, zahvaljujući podršci partnera i sponzora, a posebnu pažnju posvećuje očuvanju prirode. Ove godine sve staze su trajno markirane prema najvišim ekološkim standardima, kako bi posjetioci uživali u prirodi bez ostavljanja traga.

Festival je podržan od strane Federalnog ministarstva turizma i okoliša, Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općine Centar Sarajevo, te Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine, koji je specijalni partner festivala.

Medijski partneri festivala su portal Radiosarajevo.ba i RSG Media Group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije