Avdović: Bosanski huk je sve glasniji, niko se ne plaši braniti domovinu

12
Radiosarajevo.ba
Avdović: Bosanski huk je sve glasniji, niko se ne plaši braniti domovinu

'Krležijanstvo na rubu pameti?

"Ako vi gospodo ne čujete bosanski huk o kome govorim, baš tu gdje vi godinama odlično živite promičući veoma sporo istinsku demokratiju, a ponekad se čini - više užvajući i u tradicionalnom bosanskom hedonizmom nego u svom poslu - onda ste vi, ne samo politički slijepi, već ste i gluhi. A izgubili ste izgleda i čulo mirisa i ukusa, ali ne privremeno, zbog korone.

To je zato jer brante vaš dogorjeli birokratski status-qvo, tako daleko, a ustvari tako blizu - na prvoj evropskoj kapiji, u Bosni. Pogrešan je to koncept, a i kontekst. Čak i u real-politici - ljudskost se ne smije pretvoriti samo u "ljudska prava" - nad kojima se lamentira i koja se politički instrumentaliziraju kad zatreba. Zaustavimo, dakle ovaj bosanski huk dok još imamo vremena, uistinu, a ne imitiranjem. Robustno, ali i diplomatski. Pravno - pomoću domaćeg, bosanskog Eliota Nessa (ima u BiH takvih i tužioca i policijaca), jer vaši se nešto nisu pokazali. Sada, jer sutra bi već moglo biti kasno. Odlučno, jer već je 5 je do 12. A huk je sve glasniji. Ovaj put, naprosto izgleda nezaustaviv. Ne mogu ga više slušati", zaključio je Avdović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak