Ne propustite | Sarajevo Outdoor Festival 7. i 8. septembra na Skakavcu

1
Promotivni tekst

Spomeniku prirode Skakavac se 7. i 8. septembra održava Sarajevo Outdoor Festival, koji je rezultat entuzijazma, truda i upornosti članova Planinarskog društva Skakavac.

Ovogodišnji festival, zahvaljujući podršci institucija, partnera i sponzora nudi brojne sadržaje za sve - bilo da ste strastveni trkač, biciklist, penjač, ljubitelj prirode ili jednostavno tražite zabavu i opuštanje za cijelu porodicu, ovaj festival je prava destinacija za vas. Prijave za takmičarske sadržaje Festivala su otvorene do 25. 08. putem ovog LINKA.

Ističući izuzetnu saradnju i partnerstvo sa Ustanovom za zaštićena prirodna područja kao i podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Amir Bašić, predsjednik PD Skakavac ističe:

"Iz godine u godinu smo sve bliži ispunjenju naše želje, a to je da nakon događaja koje organiziramo ne ostane ni komadić plastike u prirodi. Ove godine, po prvi put imamo trajne markacije za sve staze utrka koje su izrađene po najvećim ekološkim standardima.

Trail utrke će ići istim pravcem kao prošle godine, a u ponudi imamo Rekreativni trail od 10 kilometara koji je idealan za početnike, Polumaraton trail od 21 kilometar je savršen izazov za iskusnije trkače, dok je Maraton trail od 42 kilometra namijenjen onim najspremnijim. Posebno smo ponosni što je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine specijalni partner ovog događaja, čime dodatno promoviramo vrijednosti sporta i zdravog života.“

Projekt razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini USAID Turizam je prepoznao važnost outdoor aktivnosti za promociju turističkih sadržaja, te su podržali promociju Sarajevo Outdoor Festivala. Osim trail utrka, Sarajevo Outdoor Festival uključuje ponešto za svakoga. Skakavac Canicross je trkačka disciplina za ljubitelje pasa, gdje sudionici trče sa svojim psima na stazi pored vodopada Skakavac, pružajući nezaboravno iskustvo za sve timove.

Skakavac B2B Trail kombinira sport i biznis, omogućujući umrežavanje kompanija na 4-kilometarskoj stazi pogodnoj za sve razine fizičke spreme. Skakavac MTB Tour nudi 30-kilometarsku brdsku biciklističku avanturu, dok Skakavac Climbing pruža slobodno penjanje na prirodnu stijenu Skakavac.

Foto: Promo: Sarajevo Outdooor Festival na Skakakvcu

Skakavac Hike & Via Ferrata je masovna planinarska tura koja istražuje prirodne ljepote Skakavca. Active Skakavac  su sportske i edukativne radionice za djecu i mlade. Pozdrav Suncu sa Skakavca su joga seanse na platou Skakavac, a Enjoy Outdoor Sarajevo je sajam outdoor aktivnosti i turizma na kojem će se predstaviti sportska društva, turoperateri i proizvođači autohtonih proizvoda.

Svi koji žele da saznaju više o sadržajima ovogodišnjeg Festivala, te da se prijave to mogu uraditi putem ovog LINKA. Planinarsko društvo Skakavac je uz podršku partnera događaja, kompanije Bracom organiziralo i nagradnu igru za najkreativnije učesnike, više o uslovima za učešće pročitajte OVDJE.

Brojni sadržaji i jedinstveni doživljaj oba dana Sarajevo Outdoor Festivala će biti krunisani sa koncertima. Prvi dan Festivala nastupaju DJ Nodi, Sunday Stories i Skroz, dok će u nedjelju nastupiti DJ Nodi, Foxy Head i Konvoj.

Planinarsko društvo Skakavac se zahvaljuje za podršku i pomoć u organizaciji Sarajevo Outdoor Festivala Federalnom ministarstvu turizma i okoliša, Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općini Centar Sarajevo, kao i medijskim partnerima  portalu Radio Sarajevo i RSG media group.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak