Znate li kako se uspješno flertuje? Ovih pet savjeta će vam otkriti umjetnost zavođenja

0
Radiosarajevo.ba
Znate li kako se uspješno flertuje? Ovih pet savjeta će vam otkriti umjetnost zavođenja

Flertovanje mnogi doživljavaju kao umjetnost, ali važno je napomenuti da to nije manipulacija. Flert je kulturni fenomen koji uključuje igru, specifičan način ponašanja, i ponekad čak i određene tehnike koje imaju za cilj da privuku pažnju druge osobe.

To je intelektualna aktivnost koja zahtjeva razmjenu verbalnih i neverbalnih signala, a uspjeh flertovanja zavisi od sposobnosti da se prepoznaju namjere i da se ne naruše granice bilo koje strane.

Iskreno se osmjehnite

Pravi osmijeh i kontakt očima su ključ uspjeha. Ova kombinacija ne samo da pokazuje simpatiju i interesovanje, već dodaje i dašak misterije jer ne šaljete direktne seksualne signale.

Snažan zemljotres na jugu Italije: Osjetio se u BiH i Albaniji

Pažljivo slušajte

Iskrena zainteresovanost za ono što druga osoba govori je odličan pokazatelj simpatije. Pažnja vam omogućava da bolje upoznate osobu i pronađete nove teme za razgovor. Obratite pažnju na neverbalne signale i reakcije kako biste bolje razumjeli njen stav prema vama.

Nemojte se plašiti

Mnogi su zabrinuti šta će drugi misliti o njima, bojeći se odbijanja ili ismijavanja. Međutim, većina ljudi je preokupirana sopstvenim mislima i ne obraća previše pažnje na greške drugih. Odbijanje treba shvatiti kao dio igre, bez ozbiljnih posljedica. Prihvatite to s osmjehom i nastavite dalje.

Šalite se i dajte komplimente

Studije pokazuju da je humor ključan za privlačnost. Ako se šalite i dijelite komplimente sa romantičnim nagovještajem, ostavit ćete snažan utisak. Smisao za humor čini vas zanimljivijim i privlačnijim.

Budite svoji

Dok je prirodno da želimo da se prikažemo u najboljem svjetlu, važno je biti autentičan. Prirodnost i otvorenost su ono što privlači druge. Nemojte se pretvarati da ste neko ko niste – to je osnovno pravilo dobrog flertovanja.

Flert često dovodi do početka romantičnih veza, ali u savremenom društvu može se koristiti i za osjećaj opuštenosti, razigranosti, podizanje samopouzdanja ili jednostavno uživanje u prijatnoj komunikaciji. U svakom slučaju, nema ničeg lošeg u tome da uživate u procesu bez ikakvih velikih očekivanja, piše magazin Ljepota i zdravlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak