Zimnica za pet minuta: Popularni kuhar podijelio recept, a osvojio je društvene mreže u trenu

0
Radiosarajevo.ba
Zimnica za pet minuta: Popularni kuhar podijelio recept, a osvojio je društvene mreže u trenu

Nema ko ne voli ukus dobre, stare zimnice kada vrijeme počinje da bude hladnije, a topla jela nam griju i dušu i tijelo. 

Kuhar Joshua Weissman je podijelio planetarno popularni recept za zimnicu koja se sprema za par minuta vašeg vremena, a ukus je neuporedivo bolji od kupovne zimnice. 

Kao što je naveo u svojoj knjizi Unapologetic Cookbook, sve što je jestivo od povrća, može biti ukiseljeno. Pa tako se u knjizi nalaze recepti za ukiseljene ljute paprike, crveni luk, pa čak i krastavice. 

Gore kontejneri u centru Sarajeva, vatrogasci na terenu

Krastavice u njegovom receptu nužno ne moraju biti kornišoni, već mogu biti i veće krastavice izrezane na komade. 

Sastojci

  • 300 grama krastavaca
  • 0,5 litra vode
  • 0,5 litara sirćeta (bijelog)
  • sjemenke korijandera
  • mirođija
  • sol
  • šećer
  • bijeli luk
  • zrna bibera

Prilog ručku koji svi obožavaju: Pripremite grčki umak tzatziki

Priprema

1. U šerpi kuhati vodu i sirće, šećer i sol dok ne zavrije. Posebno pripaziti da se para ovog pripravka ne udiše!

2. Narezati krastavce na tanke šnite, te poredati u prethodno opranu teglu. 

3. Ukoliko nemate probleme sa komadima začina unutar tegle, možete direktno u istu dodati čehna bijelog luka, korijander, mirođiju, te zrna bibera. Ukoliko više volite da začini budu odvojeni, možete ih staviti u čistu gazu, te dodati u krastavčiće. 

4. Kada ste poredali sve, stavili začine, počnite sipati vruću tečnost u tegle, te ih odmah zatvorite. 

5. Nakon što su se ohladile na sobnu temperaturu, tegle pohranite u frižider. 

Tegle mogu stajati u frižideru 3 do 6 mjeseci, a garantujemo vam da će ostati samo mrvice. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak