Zdrava i jeftina namirnica: Jeste li probali pripremiti kupus na ovakav način?
Kupus je zdrav, jeftin, dobro se drži u frižideru i dostupan je cijele godine - nikakvo čudo što je mnogima neizostavna namirnica.
Upravo zato vesele nas svi novi načini za njegovu pripremu, a društvene mreže otkrile su nam najnoviji. Veliki hit među ljubiteljima kupusa trenutno su takozvani odresci od kupusa.
Radi se zapravo o podebljim fetama glavatog kupusa ispečenima u pećnici. Kupus se prije pečenja obilato začini i dobro naulji, a konačan rezultat mnoge iznenadi okusom i teksturom.
Vraća se Premijer liga BiH: Željezničar i Zrinjski favoriti na gostovanjima
Tu je i još jedna caka za pripremu odrezaka od kupusa - prije nego se ubace u pećnicu prekriju se sirom, piše Slobodna Dalmacija.
Zvuči zanimljivo, zar ne? Pa evo kako napraviti "odreske od kupusa sa sirom".
- Najprije zagrijte pećnicu na 220 stuepeni i obložite pleh papirom za pečenje.
- Kupus operite, prerežite na pola, a zatim svaku polovicu narežite na tri debele kriške u obliku diska.
- Pomiješajte maslinovo ulje, naribani parmezan, bijeli luk u prahu, crveni luk u prahu, papriku, čili u prahu i suho začinsko bilje po želji te im dodajte sol i biber po želji.
Kako napraviti najbolju salatu od kupusa? Stvar je u ovome...
- Smjesom premažite obje strane svakog odreska pa ih zatim posložite na pripremljeni pleh i pecite oko 30 minuta ili dok kupus ne dobije zlatnu boju. Posljednjih pet minuta pečenja na odreske posložite fetice sira koji se lijepo topi.
- Kad se sir zapekao onoliko koliko volite, odreske izvadite iz pećnice i poslužite same ili s preljevom odnosno prilogom po svom guštu - začinjenim jogurtom, kremastim sirom s naribanim bijelim lukom, ili hummusom.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.