Zapišite ove trikove: Kako popraviti ovih osam grešaka tokom kuhanja?
Greške u kuhanju su normalne i dogode se svima, a ponekad ih je zapravo vrlo lako ispraviti.
Pripremanje ukusnog obroka za cijelu porodicu ili prijatelje može biti odlično iskustvo, a upravo je hrana pravi povod za druženje. Ali, jedna greška je dovoljna da pokvari cijelo jelo, a greškice koje mogu sve pokvariti vrebaju iz najneočekivanijih situacija.
Naučite male trikove i izbjegnite najčešće greške tokom kuhanja.
Ubilačka vožnja u Magdeburgu: Čudna biografija počinioca šokira javnost
Na primjer, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo sirćeta i soka od limuna, a ako je preslano, ubacite komadiće krompira.
Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga s malo vrhnja ili jogurta. Ako je previše kiselo, pokušajte dodati malo slatkoće, odnosno šećera ili meda.
Gotov za deset minuta: Korisnici društvenih mreža zaluđeni italijanskim receptom
Ako vam je sos grudvast, promiješajte ga u blenderu, a ako vam se dogodi da je tjestenina prekuhana, popržite je u zagrijanoj tavi na maslinovom ulju.
Ako ste prekuhali povrće, iskoristite ga za supu ili pire. Ako vam je zagorila tava, koristite sodu bikarbonu i aluminijsku foliju. Naime, zagorjelu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte joj tek toliko vode da dobijete pastu.
Sa zgužvanom aluminijskom folijom veličine šake ribajte zagorjelo područje dok se ne počne otapati. Poslije svega nekoliko minuta ribanja trebali biste vidjeti raspadanje zagorjelih ostataka, piše Večernji.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.