Zaboravite na pečenje: Kremasti kolač s bananama gotov za 15 minuta

Za ovaj preukusni kolač sa bananama potrebno je izdvojiti svega petnaest minuta.
On ne zahtijeva mnogobrojne sastojke ili dosta posla, a idealan je za sve prilike.
Sastojci
- 300 grama plazma keksa (ili petit beurre keksa)
- 3 pudinga od vanilije
- 9 kašike šećera
- 1 l mlijeka
- 200 grama putera
- 4 kašike kisele pavlake
- 4 do 5 banana
- 200 ml slatke pavlake za šlag.
Priprema
Razmutiti prašak za puding sa šećerom u malo mlijeka. U ostatku mlijeka ukuhati puding. Kuhati uz miješanje, par minuta dok se puding ne zgusne. Maknuti sa vatre pa u još vruću smjesu dodati puter narezan na komadiće, piše Minimagazin.
Majke Srebrenice povodom izricanja presude Miloradu Dodiku: "Pozivamo Sud BiH da bude dosljedan"
Dobro promiješati dok se krema potpuno ne stopi. Dodati tada i kiselu pavlaku pa opet dobro promiješati i ujednačiti kremu. Tada dodati i keks izlomljen na komadiće (izlomite ga rukama) pa sve skupa dobro izmiješati.
U pleh srednje veličine, premazan tankim slojem putera, izliti pola smjese pa preko toga poredati banane prerezane po dužini, jednu uz drugu. Prekriti ostatkom smjese i pustiti da se kolač ohladi i stegne. Preko ohlađenog kolača nanijeti, posebno mikserom umućenu, slatku pavlaku za šlag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.