Za ljubitelje začinjene hrane: Pun pogodak su tortilje sa puretinom i povrćem
Ako vam se ne boravi dugo u kuhinji, a rado biste nešto fino pojeli, tortilje su super izbor. Ove tortilje zamotajte u foliju i na deset minuta stavite u pećnicu ili ih poslužite bez pečenja.
Sastojci koji će vam biti potrebni za ovaj recept su: 400 g puretine, 1 kašičica kumina, 1 kašičica čili papričice, 1 kašičica crvene paprike, 2 kašike ulja, 30 g korijandera, 2 zelene paprike, 2 luka, 8 tortilja, pelat, 1 čen bijelog luka, 200 g ribanog sira, sol, svježe mljeveni biber.
Kako pripremiti tortilju:
Semir Halilović podnio ostavku na poziciju ambasadora BiH u Kataru: Poslao pismo Denisu Bećirović
1. Pomiješajte komadiće puretine sa bijelim lukom, kuminom, čilijem, paprikom, narančinom korom i sokom, kašikom ulja i trima kašičicam korijandera.
2. Ispecite ih na maslinovu ulju. Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
3. Na tavi zagrijte malo ulja pa dodajte na kolutiće nasjeckani luk i pirjajte ga. Dodajte i papriku. Pirjajte dok povrće malo ne omekša.
Za današnji ručak napravite zapečene tortilje punjene piletinom i sirom
4. U tortilje stavite meso i povrće, dodajte žlicu pelata koje ste začinili sa bijelim lukom, soli i biberom. Dodajte i ribani sir.
5. Zamotajte tortilje u foliju i na deset minuta stavite u pećnicu ili ih poslužite bez pečenja, piše 24sata.hr.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.