Za današnji ručak pripremite pljeskavice sa sirom i keljom

1
Radiosarajevo.ba
Za današnji ručak pripremite pljeskavice sa sirom i keljom

Ne znate šta ćete kuhati, sve vam je postalo monotono?

Kombinacija ovih sastojaka pravi je izazov, donosimo vam recept za neodoljive pljeskavice sa sirom i keljom.

Sastojci: 

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

  • 1 kg kelja
  • 1 veći čen bijelog luka
  • 1 kašika vegete
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 100 g prezle
  • crni mljeveni biber
  • ulje za prženje

Priprema: 

Glavicu kelja prerežite na pola, odstranite joj korijen pa je narežite na krupne rezance.

Kelj kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekša (oko 15 minuta). Dobro ga ocijedite i sitno narežite.

Novi način za kuhanje graška: Ovako će biti puno ukusniji i slađi

Dodajte bijeli luk, vegetu, maslinovo ulje, jaje, naribani sir, prezlu i biber. Smjesu promiješajte, oblikujte pljeskavice pa uvaljajte u mrvice.

Pljeskavice pržite u vrućem ulju dok ne poprime zlatnožutu boju.

Poslužite ih tople kao prilog mesu ili kao malo samostalno jelo, piše Coolinarika.com.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak