Uživajte u turskom menemenu: Ukusni doručak s povrćem i jajima

0
Radiosarajevo.ba
Uživajte u turskom menemenu: Ukusni doručak s povrćem i jajima

Menemen je tradicionalno tursko jelo koje je idealno za početak dana – ukusno, zasitno i prepuno svježih sastojaka. Ova verzija popularne turske kajgane s povrćem pruža savršen balans okusa, a njen jednostavan način pripreme čini je idealnim doručkom za svaku priliku.

Bogatstvo paprika, paradajza i začina daje menemenu poseban šarm, dok jaja u kombinaciji s maslacem i svježim biljem čine jelo još bogatijim i ukusnijim.

Pripremite ovaj turski specijalitet u svom domu i uživajte u savršenom doručku koji će vas oduševiti.

Oglasio se rođak Mirze Tucakovića za kojim se traga na Bjelašnici: "Zašto iznosite neistine?"

Sastojci

  • 4 paradajza srednje veličine
  • 2 crvene paprike
  • 3 žute paprike
  • 1/2 ljute papričice
  • 3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena bijelog luka
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • pola kašičice mljevenog bibera
  • 1 kašika sitno isječene svježe nane
  • 1 kašika sitno isječenog svježeg peršunovog lišća
  • 2 kašike putera
  • 1 kašika ulja

Priprema

Jaja izvadite ranije iz frižidera da budu sobne temperature. Operite paprike, paradajz i ljutu papričicu pa im izvadite sjeme i isjeckajte. Sitno isijecite crni i bijeli luk. Stavite puter i ulje u zagrijani tiganj pa otopite puter na srednjoj vatri. Dodajte isjeckane paprike, posolite pa poslije dodajte i luk i propržite. Zatim dodajte bijeli luk, papričicu, biber i paradajz, ali pazite da ne zagori. Dodajte jaja, posolite, varjačom promiješajte pa začinite. Ugasite ringlu, poklopite i ostavite malo da se uhvati korica. 

To je to, prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak