Umjetnost kuhanja: Recept za jednostavni holandez sos koji će svako jelo podići na novu razinu
Svi smo ljubitelji dobrog i ukusnog sosa, a ovaj je jedan od omiljenih od kućne kuhinje do Michelin restorana.
Riječ je o holandez sosu za čiju pripremu su potrebni jednostavni sastojci, ali je umjetnost pripremiti ga.
Donosimo vam recept koji će oduševiti sve, a potrebno vam je tek par minuta.
Ko je Rosita: Venecuelanska influenserka pod sankcijama SAD i Meksika zbog veza s kriminalnom bandom
Sastojci
- 3 žumanjka
- četvrtina šolje vode
- 2 kašike svježeg limunovog soka
- pola šolje hladnog putera
- slatka paprika (između prstiju)
- sol i biber
Priprema
1. U šerpi umutite žumanjke do pjenjenja, te dodajte vodu i limunov sok dok se ne sjedine.
Stevija: 5 stvari koje biste trebali znati o najzdravijoj zamjeni za šećer
2. Kuhajte na laganoj vatri, po mogućnosti na pari, neprestano miješajući.
3. Umiješajte puter, dodajući komad po komad i miješajte dok se sos ne zgusne.
4. Kada se zagusti, odmah maknite sa vatre i dodajte začine po ukusu.
Holandez sos svojim ukusom najbolje ide uz povrće, ribu, meso, te kuhanim šparogama.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.