Ukusna supa: Dodajte ova dva tajna sastojka za mekane knedle koje se neće raspasti
Svaka domaćica kada krene da kuha nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu zanju da budu komplikovane.
Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih.
Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.
Uživo iz Zagreba s utakmice kvalifikacija za Eurobasket: Hrvatska - Bosna i Hercegovina 11:6
Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je da jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno.
Sastojci
- 50 g kukuruznog brašna
- 40 g griza
- 80 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
Priprema
Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst snijeg, pa u njega dodajte žumance, piše Stvar ukusa.
Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promešajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuhajte.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.