Učinite dan slađim: Bounty torta kakvu do sada niste probali
Ukusna kombinacija sočnog čokoladnog biskvita i kreme od kokosa oduševit će sve obožavatelje popularne Bounty čokoladice!
Inspiraciju i dio recepta preuzet je od Julie Radojević (@slatkadomacica) koja je napravila odličnu verziju Bounty torte bez pečenja pa ako ste u žurbi, a htjeli bi napraviti ovu tortu.
Jednostavno ju je napraviti. Probajte.
Nova nesreća broda u Hrvatskoj
Sastojci
- Čokoladni biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 4 kašike tople vode
- 8 kašika ulja
- 80 g glatkog brašna
- 20 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
- i još 100 ml mlijeka za preljev
- Krema od kokosa
- 800 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 2 vanilijnog šećera
- 120 g griza
- 200 g kokosa
- 120 g maslaca
- Čokoladni preljev
- 100 g čokolade (mliječne ili za kuhanje)
- 100 ml slatkog vrhnja
Priprema
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, pa dodajte ulje i mlaku vodu. Pomalo dodajte suhe sastojke: brašno, so i kakao (brašno i kakao prosijte prije dodavanja u smjesu). Sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26-28 cm) kojem ste dno obložili masnim papirom.
Biskvit pecite otprilike 20 minuta na 180°C, čačkalicom provjerite je li pečen. Pečeni biskvit ostavite nekoliko minuta da se hladi, a zatim ga prelijte s toplim mlijekom.
Za pripremu punjenja mlijeko i šećer zagrijte do vrenja. Kada zavrije maknite lonac s vatre pa umiješajte griz i kokos. Vratite lonac na šporet i kuhajte kremu još dvije minute na laganoj vatri. U kuhanu kremu dodajte maslac, sve dobro izmiješajte pa rasporedite preko čokoladnog biskvita.
Vrh torte prekrijte prozirnom folijom i ostavite ju da se ohladi do sobne temperature. Po želji tortu prelijte čokoladnom ganache kremom (otopljenom čokoladom i slatkim vrhnjem). Tortu spremite u zamrzivač na nekoliko sati da se dobro rashladi prije posluživanja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.