Trileće za pet minuta po receptu koji ćete zapamtiti već pri prvom pravljenju

1
Radiosarajevo.ba
Trileće za pet minuta po receptu koji ćete zapamtiti već pri prvom pravljenju

Kada su u pitanju ukusni deserti, malo toga može nadmašiti zadovoljstvo koje pružaju trileće.

Ovaj slatkiš, bogat okusom i sočan do srži, postao je veoma popularan u našoj zemlji, te ga obožavaju i najveći sladokusci. Osim što se pravi nevjerovatno lako i brzo, ukusom osvaja, a sa stola nestane za trenutak.

Sastojci

  • 5 jaja
  • 9 kašičica šećera (140 gr)
  • 13 kašika brašna (220 gr)
  • 12 gr praška za pecivo
  • 1 litar + 200 ml mlijeka
  • 600 ml slatke pavlake
  • 500 gr karamela

Priprema

Jaja i šećer sipati u zdjelu i dobro umutiti mikserom, a potom dodati brašno i prašak za pecivo i promiješati. Dobijenu smjesu izliti u podmazan pleh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Prvih pet minuta peći na toj temperaturi, a potom narednih oko 25 na 180 stepeni, ali obavezno pratiti da se ne prepeče, piše Direktno.

Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Pročitajte prognozu do petka - bit će i kiše i snijega

Dok se smjesa peče, pripremite preljev - sjedinite mlijeko i slatku pavlaku i dobro promiješajte.

Kada se tijesto ispeče, ostavite da "odmori" pet minuta i izbockajte ga čačkalicom. Zatim ga prelijte i preko toga premažite karamelom.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak