Trileće za pet minuta po receptu koji ćete zapamtiti već pri prvom pravljenju
Kada su u pitanju ukusni deserti, malo toga može nadmašiti zadovoljstvo koje pružaju trileće.
Ovaj slatkiš, bogat okusom i sočan do srži, postao je veoma popularan u našoj zemlji, te ga obožavaju i najveći sladokusci. Osim što se pravi nevjerovatno lako i brzo, ukusom osvaja, a sa stola nestane za trenutak.
Sastojci
- 5 jaja
- 9 kašičica šećera (140 gr)
- 13 kašika brašna (220 gr)
- 12 gr praška za pecivo
- 1 litar + 200 ml mlijeka
- 600 ml slatke pavlake
- 500 gr karamela
Priprema
Jaja i šećer sipati u zdjelu i dobro umutiti mikserom, a potom dodati brašno i prašak za pecivo i promiješati. Dobijenu smjesu izliti u podmazan pleh i peći, u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni. Prvih pet minuta peći na toj temperaturi, a potom narednih oko 25 na 180 stepeni, ali obavezno pratiti da se ne prepeče, piše Direktno.
Sarajevo jutros hladnije od Bjelašnice: Pročitajte prognozu do petka - bit će i kiše i snijega
Dok se smjesa peče, pripremite preljev - sjedinite mlijeko i slatku pavlaku i dobro promiješajte.
Kada se tijesto ispeče, ostavite da "odmori" pet minuta i izbockajte ga čačkalicom. Zatim ga prelijte i preko toga premažite karamelom.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.