Trikovi naših nana: Stavite ovo u čarape i preko noći ćete ukloniti sve otrove iz tijela

3
Radiosarajevo.ba
Trikovi naših nana: Stavite ovo u čarape i preko noći ćete ukloniti sve otrove iz tijela

Bapski lijekovi veliki su dio naše svakodnevnice. Često se trudimo da izbjegavamo čekanje u redovima kod ljekara pa se okrećemo prijedlozima naših baka.

Mnogi od nas čuli su za ozdravljenje pilićem supicom ili rakijom namazanom po nogama, ali da li ste čuli za crveni luk u čarapama?

Naime, ako preko noći obujete čarape sa crvenim lukom, riješit ćete veliki broj zdravstvenih problema. Fosforna kiselina u luku ulazi u krvotok i pomaže da se pročisti krv, a efikasno ubija bakterije u organizmu. Luk, također, pomaže da se izbace toksini iz organizma, a to radi provlačenjem hemikalija kroz noge.

"Dream Team" je ranjiv: Svjetski prvaci namučili SAD, LeBron prelomio u završnici

Luk, koji važi za biljku sa neprijatnim mirisom, pomoći će vam i da se riješite neprijatnog mirisa koji se širi oko vaših stopala. Luk pomaže i u ublažavanju bolova sinusa, vrata i rješava infekcije uha.

Čini se da luk rješava većinu problema sa kojima se susrećete kroz život, iako na prvi pogled djeluje kao ludo, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak