Trikovi: Kako najbrže narezati luk, a da vam pritom ne suze oči
Priprema većine slanih jela započinje rezanjem luka, ali ovaj zadatak mnogima je najdosadniji dio kuhanja, ali i iritantan jer izaziva plakanje i ostavlja miris na rukama.
Što kad bismo vam rekli da postoji način koji će ubrzati ovaj proces?
Rješenje je u ribanju umjesto sjeckanja. Naime, ako naribate luk, bit će spreman za samo nekoliko sekundi i to u najsitnijim komadićima i bez mirisa na prstima.
Najave američkih sankcija Srbiji uznemirile i Plenkovića: Koliko bi one utjecale na tržište u BiH?
Moglo bi se reći da je ovo metoda rezanja luka kada se osjećate lijeno, ali i za one koji žele sočniji luk za svoja jela.
Probajte ovu metodu i saznajte da li je zaista tako učinkovita i izmjerite koliko vam je vremena trebalo za razliku od standardnog načina.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.