Teleća čorba bolja od one iz restorana: Jelo na kašiku koje "okrepljuje" organizam

0
Radiosarajevo.ba
Teleća čorba bolja od one iz restorana: Jelo na kašiku koje "okrepljuje" organizam

Ukusna, zdrava i zasitna, teleća čorba u kombinaciji sa povrćem je pun pogodak, a ovaj recept jedan je od najboljih.

Sastojci:

  • 300 g telećeg mesa
  • glavica crnog luka
  • 2 korijena peršuna
  • list peršuna, sitno nasjeckan
  • 3-4 mrkve
  • so, biber
  • puter
  • limunov sok
  • šafran

Način pripreme:

Meso narežemo na sitne kockice, posolimo i dinstamo na puteru s tanko nasjeckanim crnim lukom, mrkvom i korijenom peršuna.

Uzbuna u Irskoj: Dronovi krenuli na avion u kojem je bio Volodimir Zelenski

Kada je meso omekšalo, dodamo par kašičica brašna i dolijemo litar i po vode. Kuhamo dok mrkva i zelen ne omekšaju. Prije serviranja dodati soli, dosta bibera, limunovog soka i šafrana.

To je to. Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak