Stručnjak otkriva: Ovaj trik će vam pomoći da napravite samoodrživi izvor luka

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjak otkriva: Ovaj trik će vam pomoći da napravite samoodrživi izvor luka

Stručnjak za vrtlarstvo javio se na TikToku kako bi pokazao kako možete uzgojiti ukusne stabljike od luka koji ste kupili u supermarketu i to stvarno jednostavno!

Simon Akeroyd podijelio je savjet na svojoj TikTok stranici. Njegov trik je od tada dobio više od 250.000 lajkova i pokazuje koji dio luka treba sačuvati, a šta izbjegavati.

Sve što trebate za repliciranje trika je luk iz supermarketa, posuda sa zemljom i plitka posuda s malo vode.

Pogledajte prve fotografije nakon pucnjave u Sarajevu: Ima ranjenih

Simon je svojim gledaocima rekao da ne bacaju središte luka prilikom kuhanja. Umjesto toga, odrežite oko dijela gdje izbija korijenje i stavite bazu u plitku vodu.

@simonakeroydgardener

Grow an onion from the supermarket. #freefood #foodforfree #freebies #savemoney #gardeningtok #growyourown #fyp #foryoupage #foryou #gardening #gardeninghacks

♬ Babooshka - Kate Bush

Nakon nekoliko dana, baza će početi puštati zelene izdanke i moći će se odložiti u tlo. Sve što je potrebno je sedmica dana da duge stabljike zelenog luka izrastu, a one "imaju izvrstan okus na prženim krompirićima i salatama", kaže Simon.

Simonovi pratitelji bili su impresionirani trikom. Jedan se našalio: "Obično to radim tako da kupim luk i ignoriram ga na dnu spremnika za povrće u frižideru oko 3 mjeseca.

Drugi je upitao: "Hoće li na kraju rasti i pravi luk ili samo stabljike?" To je bila loša vijest za one koji su željeli beskonačne zalihe samoodrživog luka, jer Simon je odgovorio:"Dio lukovice luka može rasti, ali je nepouzdan. Ipak, vrijedi pokušati", piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak