Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom: Razlog će vas iznenaditi

0
Radiosarajevo.ba
Stavite peršun u vodu sa sodom bikarbonom: Razlog će vas iznenaditi

Peršun je neizostavan začin kod nas, kako za supe tako i za mnoge druge stvari, a najbolje je kada je savršeno svjež.

Ako želite da produžite svježinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas. Pratite uputstva u nastavku.

Kako produžiti svežinu peršuna?

Vraća se Premijer liga BiH: Željezničar i Zrinjski favoriti na gostovanjima

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite ovu biljku. Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom. Zatim isjeckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegla, pa stavite peršun.

Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus, javlja Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak