Šta jesti? Napravite ove neobične šnicle i nećete se pokajati, donosimo recept
Znate one dane kad vam ponestane ideja za spremanje ručka, a i ukućani su vam malo "teški" kad je izbor hrane u pitanju?
Ništa ne brinite, mi smo tu da vam ponudimo najpraktičnija rješenja po svačijem ukusu.
U nastavku vam donosimo recept za jako ukusno jelo. Sve se priprema unaprijed, a bukvalno 15 minuta prije ručka se dovršava.
Bosna i Hercegovina saznala potencijalne rivale u grupi na Svjetskom prvenstvu
Sastojci
- 500gr šnicli bijelog mesa
- 4 jaja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike kečapa
- 1 kašika aleve paprike
- 1/2 kašičica bibera
Priprema
Šnicle blago izlupati.
Jaja izmućkati viljuškom.
Dodati brašno, senf, so, kečap, biber i alevu papriku.
U tu smjesu umakati svaku šniclu i redati u posudu. Ostatak prelijte preko šnicli.
Ostaviti da prenoći u fržideru.
Sutradan pecite na vrelom ulju.
Posluživanje
Poslužuje se uz bilo koji prilog prikladan mesu.
Ovo jelo može se praviti od bilo koje vrste mesa, ali mi preporučujemo bijelo.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.