Spremate li grah za ručak? Ako mu dodate ovu namirnicu bit će još ukusniji, isprobajte!
Razmišljate li o tome da ovih dana skuhate grah, trebat će vam par dodataka koji će ga učiniti još boljim.
Svakako, dodat ćete mu nešto suhomesnato, jer to će mu odmah podignuti okus, a ako ste vegan, razmislit ćete o dodacima poput veganskih zamjena za suhomesnate proizvode te začina poput kumina i dimljene paprike.
No postoji jedan zgodan dodatak grahu koji ga uvijek čini boljim, a isto tako i izdašnijim. Jeftin je i jednostavan za pripremu te je uvijek lako dostupan i vrlo tradicionalan...
Nepregledne mase uzvikuju u jedan glas. Pogledajte koliko ljudi skandira: 'Vučiću, odlazi'
Riječ je o sasvim običnom ječmu. Ubacite ga malo u jela od graha i uživat ćete, a ujedno ćete podići hranjivu vrijednost jela bez da ga opteretite masnoćom i kalorijama. Nema potrebe prethodno ga kuhati, ubacite ga u grah bez ikakve pripreme (osim što ćete ga, naravno, malo pregledati da se nije potkrao kakav kamenčić i lagano isplahnuti pod vodom).
Računajte da je ječmu potrebno oko 20 minuta do pola sata da se skuha, ovisno u kojem je stanju i koliko je star pa tu računicu uzmite u obzir kad ga dodajte grahu.
Nemojte pretjerati s količinom, jer ječam se tokom kuhanja hidrira i postaje veći, slično kao i riža. Na nekih pola kilograma graha trebat će vam malo više od sto grama ječma, piše Slobodna Dalmacija.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.