Sok od cvekle jača imunitet

Radiosarajevo.ba
Sok od cvekle jača imunitet
Ako ste malokrvni, imate nizak pritisak ili ste podložni respiratornim infekcijama jedite što više cvekle.

Ova korjenasta biljka efikasna je i za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.

U vrijeme sezone virusa i gripe najbolji način da ojačate imunitet je da svakodnevno pijete sok od cvekle.

Za samo nekoliko dana konzumiranja ovog ljekovitog napitka, osjećat ćete se jače i spavat ćete bolje.

Ishrana koja obiluje cveklom pokazala se blagotvorna i za poboljšanje funkcije jetre, povećanje nivoa hemoglobina, smanjenje jačine upale, sprječavnje demencije, ublažavanje artritisa, kao i za usporavanje procesa demineralizacije zuba i kostiju, pišu Novosti.rs.

Cvekla je najbolje da se jede sveža, kao salata ili da se od nje pravi sok. Ipak, i kuhana ima svoje prednosti u odnosu na nezdravu hranu.

Za jutarnji detoks za jači organizam potrebna vam je glavica svježe cvekle, pola šolje vode i dvije kašike meda. Dobro operite i očistite cveklu. Isjecite je na kockice i izblendirajte je. Dobijeni sok razblažite vodom i dodajte med.

Ovaj moćni antioksidativni napitak osigurat će vam dovoljno energije tokom čitavog dana, a ujedno će da zaštiti od sezonskih prehlada. Sok je prijatnog i slatkog ukusa i u njega se može dodati i sok od limuna, pomorandže ili nekoliko kapi ehinacee.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak