Sočno, ukusno, a od zdravih sastojaka: Napravite tortu od šumskog voća
Vikend rado rezerviramo za pripremu ukusnih slastica, a ako tražite neku zdraviju varijantu deserta, danas za vas imamo pravu poslasticu.
Sara Kostović s Instagram profila Healthy Corner by S s nama je podijelila recept za tortu od šumskog voća nakon koje nećete imati grižnju savjesti!
Napravljena je od zdravih namirnica, a u njoj ćete uživati cijelog vikenda.
Ko je odgovoran za rješavanje problema grijanja u Vogošći?
Sastojci:
- 1 jaje
- pola žlice eritrita
- aroma vanilije
- 1 velika žlica posnog sira
- 4 žlice pirovog bijelog brašna
- 4 žlice vode (po potrebi +1)
- chia sjemenke (količina po želji)
- šumsko voće
Priprema:
Upalite pećnicu na 200°C. Pjenasto umutite jaje s eritritom te dodajte posni sir i aromu vanilije. Sve dobro promiješajte te umiješajte brašno i chia sjemenke.
Na kraju dodajte vodu uz neprestano miješanje. Prebacite smjesu u mali, okrugli kalup za pečenje promjera 15 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Na vrh pospite zaleđeno šumsko voće te sve skupa pecite cca 45 min na 180°C (test čačkalicom je obavezan)!
Pustite je da se prohladi te servirajte uz jogurt, čokoladni preljev ili sladoled, piše Diva.
Uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.