Brza i ukusna štrudla od šumskog voća i griza: Recept za savršenu poslasticu za manje od 20 minuta
Štrudla od šumskog voća i griza je jedan od onih recepata čija priprema traje manje od 20 minuta.
Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučiš raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećeš osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora.
Sastojci:
- gotove kore za štrudle 6 kom
- jaje 1 kom
- jogurt 1,50 šolja
- griz 1,50 šolja
- suncokretovo ulje 0,50 šolja
- šećer kristal 4 kašika
- prašak za pecivo 0,50 kom
- šumsko voće 200 g
- borovnice 200 g
- šećer kristal 6 kašika
Priprema:
Voće prokuhajte na laganoj vatri sa 4 kašike šećera. Dobit ćete smjesu koja nalikuje džemu. Jednu koru premažite premazom od griza, gore stavite drugu koru i opet premažite.
Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"
Položite treću koru i po njoj rasporedite nadjev od šumskog voća. Kad zarolate štrudle, još ih malo premažite smjesom od griza i stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni. Štrudle se peku 20-25 minuta, ovisno o pećnici, piše Miss7gastro.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.