Brza i ukusna štrudla od šumskog voća i griza: Recept za savršenu poslasticu za manje od 20 minuta

0
Radisarajevo.ba
Brza i ukusna štrudla od šumskog voća i griza: Recept za savršenu poslasticu za manje od 20 minuta
Foto: Instagram / 50shadesofhunger/Štrudla od šumskog voća

Štrudla od šumskog voća i griza je jedan od onih recepata čija priprema traje manje od 20 minuta.

Fine prhke kore, kiselkasto-slatki nadjev... Stvarno ne može bolje! I zaista ne može brže od ovog, osim ako se odlučiš raditi domaće kore. Ako se štrudla pripremi kako treba, nećeš osjetiti veliku razliku između domaćih i gotovih kora. 

Sastojci:

  • gotove kore za štrudle 6 kom
  • jaje 1 kom
  • jogurt 1,50 šolja
  • griz 1,50 šolja
  • suncokretovo ulje 0,50 šolja
  • šećer kristal 4 kašika
  • prašak za pecivo 0,50 kom
  • šumsko voće 200 g
  • borovnice 200 g
  • šećer kristal 6 kašika

Priprema: 

Voće prokuhajte na laganoj vatri sa 4 kašike šećera. Dobit ćete smjesu koja nalikuje džemu. Jednu koru premažite premazom od griza, gore stavite drugu koru i opet premažite.

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Bećiragić nakon poraza od Hrvatske: "Razlika od 13 koševa ništa ne znači u ludnici u Skenderiji"

Položite treću koru i po njoj rasporedite nadjev od šumskog voća. Kad zarolate štrudle, još ih malo premažite smjesom od griza i stavite u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni. Štrudle se peku 20-25 minuta, ovisno o pećnici, piše Miss7gastro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije