Slavni kuhar otvoreno o popularnim kulinarskim trendovima
"Ne postoji veći kulinarski zločin od kobeanskog burgera", rekao je kuhar te dodao da uđete li u restoran u kojem je u ponudi takav burger, bolje je da se okrenete i izađete. "Ništa dobro neće izaći iz toga. Vidjet ćete samo more 'douchebagova' koje ne želite blizu sebe", kritičan je vETERAN svjetskog kulinarstva, piše Independent.
Bourdain je govorio i o besmislenosti i "bruncha" navodeći ga kao "jelo koje je postalo 'vikend običaj' za mnoge, nije ništa drugo nego užasno, cinično recikliranje ostataka i naplaćivanja ih tri puta skuplje od običnog doručka", tvrdi on.
O kombinaciji krofne i kroasana ima pozitivno mišljenje, ali je oštar ostao i prema barovima sa sokovima.
Sve popularnije ulje od tartufa smatra užasnim navodeći kako "to čak i nije hrana".
"Jednako je jestivo kao i lubrikant, a i napravljeno je od iste stvari", zaključio je slavni kuhar.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.