Slavni kuhar otvoreno o popularnim kulinarskim trendovima

Radiosarajevo.ba
Slavni kuhar otvoreno o popularnim kulinarskim trendovima
Slavni kuhar Anthony Bourdain komentirao je bez dlake na jeziku neke od popularnih kulinarskih trendova.

"Ne postoji veći kulinarski zločin od kobeanskog burgera", rekao je kuhar te dodao da uđete li u restoran u kojem je u ponudi takav burger, bolje je da se okrenete i izađete. "Ništa dobro neće izaći iz toga. Vidjet ćete samo more 'douchebagova' koje ne želite blizu sebe", kritičan je vETERAN svjetskog kulinarstva, piše Independent.

Bourdain je govorio i o besmislenosti i "bruncha" navodeći ga kao "jelo koje je postalo 'vikend običaj' za mnoge, nije ništa drugo nego užasno, cinično recikliranje ostataka i naplaćivanja ih tri puta skuplje od običnog doručka", tvrdi on.

O kombinaciji krofne i kroasana ima pozitivno mišljenje, ali je oštar ostao i prema barovima sa sokovima.

Sve popularnije ulje od tartufa smatra užasnim navodeći kako "to čak i nije hrana".

"Jednako je jestivo kao i lubrikant, a i napravljeno je od iste stvari", zaključio je slavni kuhar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak