Slatki raj u svakom zalogaju: Jednostavan recept za sočan kolač sa višnjama
Ukoliko ste ljubitelji voćnih kolača, ovaj recept će vam se zasigurno svidjeti.
Kada se spoje mekana tekstura kolača i eksplozija sočnosti koju donose višnje, rezultat je pravo čudo za nepce. Bilo da ste iskusni pekar ili tek ulazite u čarobni svijet kulinarske umjetnosti, ovaj recept će vam pružiti priliku da stvorite delikatesu koja će očarati vaše čulo okusa.
Sastojci
- 1 kg višanja
- 6 bjelanaca
- 16 kašika šećera
- 8 kašika ulja
- 8 kašika vode
- 6 žumanaca
- 26 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Priprema
Odvojiti bjelance, dodati šećer, pa umiješati u smjesu, pa dodati ulje, vodu, žumance, brašno i prašak za pecivo.
Pogubila se: Sanja Vulić pobjesnila zbog sankcija pa lagala, vrijeđala Murphyja...
Čudo od jednog jajeta: Najlakši recept za kolač
Smjesu izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite dok se na površini ne uhvati korica, piše Večernji.
Izvadite i pospite otkoštenim višnjama i vratite na pečenje.
Gotovu tortu pospite šećerom u prahu. Režite kada se potpuno ohladi.
Dobar tek!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.