Sjajan recept za porodicu: Napravite špagete bolonjez sa jednim tajnim sastojkom
Bolonjez je jedno od najslavnijih talijanskih jela omiljeno u cijelom svijetu.
Isprobajte malo drugačiji recept za bolonjez špagete.
Riječ je o jednom dodatnom sastojku - gljivama koji će obogatiti okus ovom izdašnom jelu.
Sve snimljeno kamerama: Dvije djevojke u Sarajevu pokušale opljačkati supermarket
Sastojci:
- 2 luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 čehna bijelog luka
- 500 g mljevenog mesa
- 90 g nasjeckanih gljiva
- origano ili mješavina bilja
- 400 ml umaka od paradajza
- 1 kašika paste od rajčice
- so i biber
- špagete 300 g
Priprema:
U veću tavu stavite luk i ulje i pržite na jačoj vatri 3-4 minute. Dodajte bijeli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte gljive i začinsko bilje te pržite još nekoliko minuta.
Umiješajte umak od paradjaza, mljeveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Pričekajte da prokuha pa smanjite vatru. Poklopite i provjeravajte uz povremeno miješanje sljedećih pola sata.
U međuvremenu skuhajte špagete u velikom loncu vrele, posoljene vode. Dobro ih ocijedite, isperite vrućom vodom, vratite u lonac i dodajte kaščicu maslinovog ulja. Zatim dodajte umak koji ste prethodno napravili. Pospite parmezanom ili naribajte sir i uživajte!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.